Voerendaal

Aldi-filialen Brunssum en Voerendaal tijdelijk gesloten

Interieur vernieuwde ALDI

ALDI doet een aanscherping van de ANIKo (ALDI Nord Instore Konzept) formule. De discounter komt met duidelijke ACTIE-communicatie in de winkels, waarmee acties uit de folder in de filialen direct herkenbaar zijn. Daarnaast wordt de winkel door een aangepaste warenindeling en een nieuwe opstelling van de schappen overzichtelijker. Producten

Auteur
Aldi Nord
Fotograaf
Aldi Nord

Open Höfkes Dag tijdens Zomerfestival Voerendaal

Maquette

Op zondag 26 sept. vindt in Craubeek weer een Open Höfkes Dag plaats. Dan zijn vijf mooie achtertuinen open waarin van natuur, kunst en cultuur genoten kan worden. Dit is mede in het kader van het zomerfestival Voerendaal. Speciale atracties zijn een maquette van de Klimmense kerk en een Amerikaanse jeep uit WOII. Het feest duurt van 11 tot 17 uur en is gratis toegankelijk. Voor nadere info: vanak94@planet.nl  

Auteur
Hary van Aken
Fotograaf
Hary van Aken

Zonnebloem-vrijwilliger Theo Treuen ontvangt Koninklijke Onderscheiding

Lintje voor Theo Treuen

Theo Treuen heeft maandag 26 april een koninklijke onderscheiding mogen ontvangen uit handen van burgemeester Wil Houben van de gemeente Voerendaal. Vanwege de huidige coronamaatregelen is dit in kleine kring gebeurd in huize Treuen. De bedoeling was om Theo te verrassen in grotere kring tijdens een activiteit van de De Zonnebloem. 

Auteur
Nationale Vereniging de Zonnebloem
Fotograaf
Nationale Vereniging de Zonnebloem

Initiatiefgroep en gemeente gaan leefbaarheid Ransdaal verbeteren

Ondertekening SOK Voerendaal

Om handen en voeten te geven aan de ontwikkeling van de leefbaarheid in Ransdaal slaan de Gemeente Voerendaal en de initiatiefgroep uit Ransdaal de handen ineen. Op 15 april hebben zij een samenwerkingsovereenkomst getekend voor de realisatie van een multifunctioneel bijgebouw bij de basisschool. De Gemeente moedigt inwoners aan om vooral zelf verantwoordelijkheid en initiatief te nemen, zeker als het gaat om de eigen leefomgeving.

Auteur
Gemeente Voerendaal
Fotograaf
Gemeente Voerendaal

Gemeentes onderzoeken aanpak wateroverlast Hekerbeekdal

Overstroming

Waterschap Limburg en de gemeenten Valkenburg aan de Geul en Voerendaal onderzoeken samen de mogelijkheden om wateroverlast in het Hekerbeekdal aan te pakken. Mensen uit de directe omgeving worden gevraagd om mee te denken.

Auteur
Gemeente Voerendaal
Fotograaf
Pixabay

Actieplan voor verbetering Jeugdhulp opgesteld

Jongeren

Om handen en voeten te geven aan de doorontwikkeling van de jeugdhulp, is er een actieplan opgesteld, het zogenaamde regionale transformatieplan jeugd 2023. Dit plan is gericht op het verbeteren van de Jeugdhulp in Zuid-Limburg en geeft uitvoering aan het Beleidskader Jeugdhulp Zuid-Limburg 2019-2022. Tijdens een bestuurlijk overleg heeft een ruime meerderheid voor het plan gestemd.

Auteur
Gemeente Maastricht
Fotograaf
Pixabay

Minibieb Ollie teruggezet op vertrouwde plek

Minibieb Ollie

Ollie is een paar maanden lang te bezoeken geweest in de Brede school Cortemich te Voerendaal. Maar omdat we merkten dat er op deze locatie veel minder gebruik gemaakt werd van Ollie, is hij vanaf 19 april weer te bezoeken bij de eigenaren op het postadres: Kunderberg 4 te Voerendaal. Dus wil je een boekje halen, brengen of ruilen, voel je dan van harte welkom! Er is in het Minibiebje ook plek voor een paar volwassen boeken.

Auteur
Ester Krutzen
Fotograaf
Ester Krutzen

Onderzoek naar gezonder ouder worden in Voerendaal

Ouderen op hangmat

Gezond ouder worden, gewoon in je eigen buurt. Hoe kunnen gemeenten, (buurt)organisaties en ouderen samenwerken om daar een bijdrage aan te leveren? De Open Universiteit onderzoekt die vraag samen met vijf gemeenten in Zuid-Oost Nederland. In april 2021 starten ze een grootschalig buurtonderzoek. Dat moet leiden tot een activerend programma op wijkniveau. Gezond ouder worden is meer dan fit en vitaal zijn.

Auteur
Gemeente Voerendaal
Fotograaf
Pixabay

Pastoor Crutzen (Klimmen) opgevolgd door René Pisters

Kerk

Na 16 jaar is pastoor Crutzen uit Klimmen vertrokken. Menigmaal haalde hij de pers met o.a. de beeldenstorm. Hij blijft wel parochieherder in Ransdaal. Crutzen wordt tijdelijk opgevolgd door René Pisters die o.a. pastoor van Ubachsberg is. Van het Klimmense kerkbestuur is alleen nog secretaris Jan Lipsch  over. Maar daarnaast is wel een werkgroep actief onder leiding van Hub Verhoeven sr..

Auteur
Hary van Aken
Fotograaf
Pixabay

Verdwenen mijnverleden uit Voerendaal en Hoensbroek

Zicht vanaf Termaar op de Staatsmijn Emma in Hoensbroek. Deze foto is rond 1970 gemaakt door Frans Hellenbrand.

Veel oudere lezers herinneren zich nog goed ons mijnverleden (de Koel). Omdat Klimmen, Termaar en Ubachsberg op een heuvel gelegen zijn, kon je tot een halve eeuw geleden de kolenmijnen van Heerlen en Hoensbroek goed zien. Velen betreuren het dat bijna alles opgeruimd is. Er vloeide menige traan toen de Lange Jan in 1976 omver geblazen werd. Deze schoorsteen van 135 m. hoog bepaalde met zijn zus de Lange Lies het gezicht van Heerlen.

Auteur
Hary van Aken
Fotograaf
Frans Hellenbrand