Hoensbroek

Burgemeester Heerlen nieuwe Grootvorst sjtadsvastelaovesvereniging CCH

Roel Wever

Op 12 november heeft de sjtadsvastelaovesvereniging CCH uit Hoensbroek na een periode van vier jaar zonder Grootvorst deze traditie in ere hersteld. Burgemeester Roel Wever werd in het bijzijn van een groot aantal Breuker en Breukerinnekes geïnstalleerd. Tevens werd op dezelfde avond ook wethouder Martin de Beer gesierd met de Orde van Verdienste van het CCH.

Fotograaf
Kevin Moonen

Hoensbroek krijgt eigen editie van Monopoly

Martin de Beer ontvangt Monopoly Hoensbroek

Goed nieuws voor de inwoners uit Hoensbroek. Vanaf 19 september kunnen zij hun Monopoly stad in. Een stel hotels op de Kouvenderstraat zetten, de nieuwe eigenaar worden van Hommerterweg of de Slakkenstraat kopen. Wethouder Martin de Beer ontving zaterdag het eerste exemplaar, Monopoly Hoensbroek, uit handen van Maurice Kleijnen. Het spel is exclusief verkrijgbaar bij Albert Heijn Kleijnen in Hoensbroek.

Fotograaf
Carole Meijers

IVN Hoensbroek excursie over boer en natuur

Excursie Boer en Natuur 18 september 2022, parkeerplaats Kasteel Hoensbroek 10:00 uur.

Er is nu heel veel te doen rond het boerenbedrijf, de landbouw en de natuur in Nederland. Door de eeuwen heen werkten boeren samen met de natuur en waren er sterk afhankelijk van.

Na de 2e wereldoorlog veranderde de landbouw en het agrarisch landschap snel door machines, kunstmest, bestrijdingsmiddelen en ruilverkaveling. En kun je zeggen dat de landbouw, natuur en landschap uit het oog verloor.

Hoensbroekse hockeycoach pakt zilver bij NK

Thijs Bams

De ploeg Oranje-Rood uit Eindhoven van coach/trainer Thijs Bams (30, afkomstig uit Hoensbroek) verloor zaterdag 25 juni in Utrecht op Kampong de hockeyfinale om het Nederlands kampioenschap tegen Amsterdam JA1 (16-17 jr).

Beide ploegen zijn elkaar tijdens de afgelopen reguliere competitie in poule A al twee keer tegengekomen. Steeds won Amsterdam, 2-1 en 2-4.

Fotograaf
Bart Bams

Voorjaarskermis komt weer naar Hoensbroek

Kermis Pixabay

De voorjaarskermis van Hoensbroek vindt plaats van zaterdag 25 tot en met dinsdag 28 juni op de Markt. De kermis telt 21 attracties, spel- en eetkramen.

De opbouw van de kermis start op woensdag 22 juni om 18.00 uur. De kermis is woensdag 29 juni weer volledig afgebroken.

Fotograaf
Pixabay

Hein is op zoek naar foto's van de Butting en de Dem in Hoensbroek

Demstraat Hoensbroek

Hein Giesen is alweer druk bezig met een nieuw boek. Nu gaat hij verhalen over de straten en buurten rondom de Butting en de Dem in de ruimste zin van het woord.

Het is in de boekenserie Hoensbroekse Monografieën de laatste grijze vlek van Hoensbroek en Hein is naarstig op zoek naar foto’s, verhalen en anekdotes over deze buurten

Renovatie zwembad Hoensbroek in zomer van start

Zwembad Hoensbroek

De plannen voor de renovatie van het zwembad in Hoensbroek zijn inmiddels uitgewerkt en begin april wordt de opdracht verstrekt aan de aannemer die de aanbesteding "gewonnen" heeft. In juni wordt de sporthal gesloopt en het terrein ingezaaid met gras. Met de start van de schoolvakantie beginnen de bouwwerkzaamheden. De bestaande installaties worden aangepakt en de gevels en daken vernieuwd om het pand energiezuiniger te maken.

Fotograaf
Factor Architecten