Hoensbroek

Hoensbroekse hockeycoach pakt zilver bij NK

Thijs Bams

De ploeg Oranje-Rood uit Eindhoven van coach/trainer Thijs Bams (30, afkomstig uit Hoensbroek) verloor zaterdag 25 juni in Utrecht op Kampong de hockeyfinale om het Nederlands kampioenschap tegen Amsterdam JA1 (16-17 jr).

Beide ploegen zijn elkaar tijdens de afgelopen reguliere competitie in poule A al twee keer tegengekomen. Steeds won Amsterdam, 2-1 en 2-4.

Fotograaf
Bart Bams

Voorjaarskermis komt weer naar Hoensbroek

Kermis Pixabay

De voorjaarskermis van Hoensbroek vindt plaats van zaterdag 25 tot en met dinsdag 28 juni op de Markt. De kermis telt 21 attracties, spel- en eetkramen.

De opbouw van de kermis start op woensdag 22 juni om 18.00 uur. De kermis is woensdag 29 juni weer volledig afgebroken.

Fotograaf
Pixabay

Hein is op zoek naar foto's van de Butting en de Dem in Hoensbroek

Demstraat Hoensbroek

Hein Giesen is alweer druk bezig met een nieuw boek. Nu gaat hij verhalen over de straten en buurten rondom de Butting en de Dem in de ruimste zin van het woord.

Het is in de boekenserie Hoensbroekse Monografieën de laatste grijze vlek van Hoensbroek en Hein is naarstig op zoek naar foto’s, verhalen en anekdotes over deze buurten

Renovatie zwembad Hoensbroek in zomer van start

Zwembad Hoensbroek

De plannen voor de renovatie van het zwembad in Hoensbroek zijn inmiddels uitgewerkt en begin april wordt de opdracht verstrekt aan de aannemer die de aanbesteding "gewonnen" heeft. In juni wordt de sporthal gesloopt en het terrein ingezaaid met gras. Met de start van de schoolvakantie beginnen de bouwwerkzaamheden. De bestaande installaties worden aangepakt en de gevels en daken vernieuwd om het pand energiezuiniger te maken.

Fotograaf
Factor Architecten

Drumband Marijke Hoensbroek viert 65-jarig jubileum

Optocht Drumband Marijke Hoensbroek

Ondanks alle beperkingen van de voorbije tijd zijn de voorbereidingen van het 65-jarig jubileum van drumband Marijke Hoensbroek doorgegaan. Op zaterdag 11 en zondag 12 juni hoopt de vereniging haar 65e verjaardag te mogen vieren.

Fotograaf
Drumband Marijke Hoensbroek

De wijk Maria-Gewanden in Hoensbroek door de jaren heen

Kaft van het boek

De in Hoensbroek bekende schrijver Hein Giesen is weer eens in de pen geklommen en heeft nu een boek geschreven over de wijk waarin hij al bijna 70 jaar leeft en werkt. Het is het zevende boek in de reeks Hoensbroekse Monografieën en verhaalt over de wijk Maria-Gewanden.

Fotograaf
Hein Giesen

D'r Dustin wint het Breuker vastelaoves leedjeskonkoer

D'r Dustin Leedjeskonkoer

Nadat de Breuker vastelaovend van Stichting Comité Carnavalsviering Hoensbroek op de 11de van de 11e niet geopend kon worden met het leedjeskonkoer heeft er na overleg met de deelnemers een digitaal leedjeskonkoer plaatsgevonden.

Maar liefst 10 deelnemers streden voor de titel 'Sjlager va Gebrook'. Alle liedjes werden via een livestream op Facebook ten gehore gebracht.

Fotograaf
Stichting CCH Gebrook