Heerlen

Heerlense Dierenweide tevreden met donatie 5.500 euro

Dieren kinderboerderij

In de tweede helft van maart ontvingen de vrijwilligers van Dierenweide Lotbroek positieve berichten van de fondsen 'Frisse Wind' uit Heerlen en van het IBA-fonds 'Bewoners Maken Parkstad'. De totale bijdrage was 5.500,- Dit geld zal besteed worden aan het opknappen van de Dierenverblijven, het repareren en verlengen van de omheining en het onderhoud van de natuurlijke omgeving van de dieren.

Auteur
Dierenweide Lotbroek
Fotograaf
Pixabay

Termijn van Heerlense stadsdichters verlengd

Gedicht

Stadsdichter Jan Widdershoven (1972) en jeugdstadsdichter Anoek Hilt (2003) blijven ook na de huidige termijn, die in 2021 zou aflopen, stadsdichters van Heerlen. Door de coronamaatregelen zijn veel activiteiten afgelast of uitgesteld en zijn niet alle facetten van het stadsdichterschap volledig tot hun recht gekomen. Gemeente Heerlen heeft daarom in overleg met de stadsdichters besloten om de termijn te verlengen tot en met januari 2022.

Auteur
Gemeente Heerlen
Fotograaf
Pixabay

Ontdek lammetjes op de heide met speciale speurtocht

Lammetje

Helaas kunnen we, door de maatregelen rondom het coronavirus, dit jaar geen Lammetjes Dag vieren op de Brunssummerheide zoals we dat gewend zijn. Om deze bijzondere en vrolijke gebeurtenis in het voorjaar niet zomaar voorbij te laten gaan, zijn we op zoek gegaan naar een mooi alternatief. Je kunt tot het eind van deze maand gratis een speciale lammetjes-speurtocht downloaden, die je op elk gewenst moment met je kinderen kunt gaan lopen.

Auteur
Natuurmonumenten
Fotograaf
Natuurmonumenten

Sportfondsen nieuwe exploitant van zwembad Hoensbroek

Zwembad

De exploitatie van zwembad Hoensbroek en het nog te bouwen zwembad in Heerlen-Centrum komt in handen van de Sportfondsen Groep. De openbare aanbesteding, waar drie partijen op inschreven, is daarmee afgerond. De overeenkomst heeft een looptijd van 11 jaar. “Als gemeente stimuleren wij sport en bewegen ten behoeve van een goede gezondheid van onze inwoners. Goede zwemvoorzieningen, dichtbij huis zijn daarom belangrijk.

Auteur
Gemeente Heerlen
Fotograaf
Pixabay

Heerlen plant de eerste bomen van groot 1000-bomenplan

Boom

Bij basisschool De Mheyster bij het Aldenhofpark worden de eerste 8 bomen geplant van het 1000 bomenplan. Heerlen heeft meerdere plannen om de stad groener te maken. Specifiek voor de bomen van het 1000 bomenplan is dat het 'klimaatbomen' zijn. Ze moeten de hittestress van het veranderend klimaat tegengaan door schaduw en verdamping. Ze dragen ook bij aan voorkomen van wateroverlast bij forse buien. Ze moeten de omgeving prettiger maken en daarmee bijdragen aan de gezondheid van mensen.

Auteur
Gemeente Heerlen
Fotograaf
Pixabay

Nieuw stadskantoor van Heerlen eind september klaar

Maankwartier

De nieuwbouw van het stadskantoor van de gemeente Heerlen wordt eind september opgeleverd. Dit is enkele maanden later dan in eerste instantie de bedoeling was. De voornaamste oorzaak zijn de vertraagde leveringen vanwege de wereldwijde COVID-pandemie.

Auteur
Gemeente Heerlen
Fotograaf
Pixabay

Heerlen breidt vacaturesysteem voor uitkeringsgerechtigden uit

Werk zoeken

Een uitbreiding van het diagnosesysteem CompetenSYS gaat uitkeringsgerechtigden koppelen aan beschikbare vacatures. Dat vergroot de kans om de beste kandidaat naar de beste plek te leiden. Het systeem koppelt alle inwoners met een uitkering in Parkstad met alle beschikbare banen in deze regio. Het maakt nu niet meer uit waar je woont in Parkstad, het gaat om de meest geschikte kandidaat voor die baan.

Auteur
Gemeente Heerlen
Fotograaf
Pixabay

Subsidie voor Heerlens initiatief van burgers tegen eenzaamheid

Samen

Even binnenlopen, een kopje koffie drinken, een praatje maken, krantje lezen of meedoen met activiteiten of vrijwilligerswerk? Dat kan vanaf begin mei ook in Butting Inn, Buttingstraat 278 in Hoensbroek. Butting Inn is een mooi voorbeeld van een bewonersinitiatief dóór en vóór de buurt. Gemeente Heerlen is onder de indruk van het doorzettingsvermogen van de initiatiefnemers en ondersteunt met een financiële bijdrage.

Auteur
Gemeente Heerlen
Fotograaf
Pixabay

Nieuwe Maatschappelijke Voorziening op Heerlerbaan

Impressie Heerlerbaan BMV

De Heerlerbaan krijgt een brede maatschappelijke voorziening (BMV). Hiervoor heeft het college op dinsdag 23 maart het voorlopig ontwerp goedgekeurd. De BMV komt aan de Vullingsweg op de plek van de openbare basisschool de Tovercirkel. Het wordt een duurzaam gebouw met een natuurlijke uitstraling. Ook de ruimte rondom de BMV wordt opnieuw ingericht als een prettige, groene ontmoetingsplek.

Auteur
Gemeente Heerlen
Fotograaf
Gemeente Heerlen