Heerlen

Nederlands Mijnmuseum organiseert Nachsjiech en Open Schacht

Oranje-Nassau I

Het monumentale schacht- en ophaalgebouw van de Oranje-Nassau I mijn, onderdeel van het Nederlands Mijnmuseum, was tijdelijk alleen op reservering te bezoeken. Tijdens Open Schacht op zaterdag 18 maart krijgen bezoekers met hun museumkaartjes zowel toegang tot het mijnmuseum als het schachtgebouw.

Fotograaf
Nederlands Mijnmuseum

Slakhorst in Hoensbroek blijft een Stuyt-wijk

Ondertekening samenwerking

Op donderdag 16 februari 2023 ondertekenden wethouder Marco Peters en gedeputeerde Lia Roefs de Samenwerkingsagenda 'Kader Kwaliteit Limburgse Centra Heerlen'. De Provincie heeft de intentie om een bedrag van één miljoen euro te investeren, dat wordt ingezet om van de Hoensbroekse wijk Slakhorst een nieuwbouwwijk helemaal in de stijl van architect Jan Stuyt te maken.

Fotograaf
Gemeente Heerlen

Geschiedenis van het best bewaarde badhuis in Nederland

Kaft van het boek

Woensdag 8 februari zijn de eerste exemplaren van het boek 'Het Romeinse badhuis in Heerlen' uitgereikt aan de Italiaanse ambassadeur in Nederland. In het boek wordt de ontstaansgeschiedenis en werking van het badhuis van Coriovallum – de naam van Heerlen in de Romeinse tijd – op een toegankelijke manier uit de doeken gedaan. Karen Jeneson, de schrijfster van het boek, baseert zich voor haar verhaal op de resultaten van een groot wetenschappelijk onderzoek dat in maart 2020 werd afgerond.

Fotograaf
Thermenmuseum

Voorleesontbijt bij Peuteropvang Heerlen

Voorleesontbijt burg. Roel Wever

Bij peuteropvang Heerlen (POVH) is het weer tijd voor een ontbijt en een mooi verhaal. Van 25 januari tot en met 4 februari vinden De Nationale Voorleesdagen 2023 plaats. Die Voorleesdagen starten op 25 januari met het Voorleesontbijt. De peuters van POVH doen daar weer heel graag aan mee. Dit jaar is er zelfs een extra feestje, want bij de locaties Pinokkio en Pino wordt een PRET LETTER minibiebje onthuld. Burgemeester Roel Wever leest voor en opent het minibiebje bij Pinokkio.

Afronding Cityboost Heerlen in juni 2023

Dierenpark Nieuw Lotbroek

Drie jaar na de oprichting van de Stichting Samen Heerlen komt het einde van de Cityboost Heerlen in zicht. In januari 2020 werd de Stichting Samen Heerlen opgericht, nadat een groep van 60 inwoners en bij Heerlen betrokken instanties samen een plan schreven dat beloond werd met een ruimhartige donatie van 1 miljoen euro door VSBfonds: de zogenaamde Cityboost Heerlen.

Fotograaf
Carole Meijers Fotografie

Een nieuw thuis voor stevige muziek in Parkstad

Poster Hard in Heerlen

In 2023 start poppodium Nieuwe Nor met een nieuw concept 'Hard in Heerlen’. Onder deze noemer gaat het stevige live muziek programmeren. Binnen dit concept worden er veelbelovende talenten maar ook gevestigde grote acts geboekt. Poppodium Nieuwe Nor werkt hiervoor promotioneel samen met Headbangers Parade en The Rock Online.

Fotograaf
Nieuwe Nor

Vrienden van Heerlen Schoon in het zonnetje gezet

Marco Peters met vrijwilligers

Wethouder Marco Peters (Beheer en Onderhoud) heeft het jaarlijkse bedankje voor de Vrienden van Heerlen Schoon uitgereikt aan een aantal vrijwilligers van dit initiatief. Ook alle andere vrijwilligers ontvangen het presentje voor hun inzet het afgelopen jaar.

Fotograaf
Gemeente Heerlen

Dansen in de stad, van Rock 'n Roll tot de Polka

Voetjes van de vloer

Buiten (leren) dansen? Dat kan nu op het pleintje bij de Morenhoek in Heerlen-Centrum. In het kader van 'De Stad als Speeltuin' is daar een interactieve installatie geplaatst die voorbijgangers verleidt tot dansen. Je kiest een van de vijf muziekstijlen, drukt op de knop en de muziek gaat spelen. Volg de voetstapjes op de vloer en je gaat vanzelf dansen. Van Rock ‘n Roll tot de Polka.

Fotograaf
Luc Lodder

Brits sportartikelenbedrijf kiest voor Heerlen

Tekening distributiecentrum

Combinatie JD Sports en GXO Logistics, vestigt haar distributiecentrum voor Europa op industrieterrein De Beitel in Heerlen. GXO Logistics, een van 's werelds grootste logistieke bedrijven, gaat voor JD Sports, een van de grootste retailers in sports, fashion en buiten sport artikelen, de logistieke afhandeling voor heel Europa verzorgen. De vestiging in Heerlen biedt vanaf begin 2024 werk aan ruim 1500 mensen.

Fotograaf
Gemeente Heerlen