Termijn van Heerlense stadsdichters verlengd

Auteur
Gemeente Heerlen

Stadsdichter Jan Widdershoven (1972) en jeugdstadsdichter Anoek Hilt (2003) blijven ook na de huidige termijn, die in 2021 zou aflopen, stadsdichters van Heerlen. Door de coronamaatregelen zijn veel activiteiten afgelast of uitgesteld en zijn niet alle facetten van het stadsdichterschap volledig tot hun recht gekomen. Gemeente Heerlen heeft daarom in overleg met de stadsdichters besloten om de termijn te verlengen tot en met januari 2022.  ‘Jan en Anoek hebben de afgelopen tijd hard gewerkt om poëzie op laagdrempelige wijze naar Heerlenaren toe te brengen. Ik ben blij dat ze bereid zijn juist in deze tijden hun werk nog even voort te zetten.’, aldus wethouder Jordy Clemens.

Het duo begon in maart 2019 na het aftreden van stadsdichter Merlijn Huntjens. Om de twee jaar kiest gemeente Heerlen samen met een stadsdichterscommissie een of meerdere stadsdichters die de stad en haar inwoners gedurende die periode literair mogen vertegenwoordigen en becommentariëren.

In de Poëzieweek, die start op Gedichtendag, van donderdag 27 januari t/m woensdag 2 februari 2022, treden de huidige stadsdichters af en start een nieuwe termijn. 

Gedicht
Fotograaf
Pixabay