Appelsapactie bij RKVV Wijnandia

Afgelopen maand werd in Wijnandsrade eigen gemaakte appelsap verkocht. Daarmee werd er door R.K.V.V. Wijnandia een vervolg gegeven aan een actie die in 2021 is ontstaan in het dorp, destijds voor 't Paradijsje in Wijnandsrade. Dit jaar was de oplage echter groter. Een mooi en tevens gezond initiatief voor de bewoners van het dorp.

De appelsap werd gemaakt van vers geplukte appels uit de bomen van fruitteeltbedrijf Maris Janssen, waarvoor grote dank. In totaal werd er 1200 kilo aan appels geplukt waarvan zonder toevoegingen appelsap werd geperst. Een eigen etiket werd ontworpen, waarbij de 3de editie van het jeu de boules toernooi van de vereniging op 13 mei a.s. wordt aangekondigd. Nadat de flessen met appelsap waren gevuld, kon de verkoop en levering beginnen. Dit was een flinke klus, waarbij van alle kanten helpende handen werden toegestoken. Zo namen de leden van de klusgroep van Wijnandia het transport van de gevulde flessen appelsap op zich en plakten zij alle etiketten op de flessen. Nadien hielp de activiteitencommissie bij de verkoop. De flessen appelsap vonden vervolgens gretig aftrek middels vele bestellingen, aangezien het sap het jaar ervoor al bij velen in de smaak was gevallen. Echte huis aan huis verkoop kon daardoor maar beperkt plaatsvinden.

De voetbalvereniging R.K.V.V. Wijnandia ziet het als een van haar nieuwe jaarlijkse initiatieven voor de inwoners van het dorp. Niet alleen maar voetballen dus. Met de ondersteuning van het bestuur door jonge, enthousiaste (spelende) leden die mee aan de kar gaan trekken, wil de voetbalclub weer een frisse wind laten waaien met als doel de organisatie van meer van zulke mooie acties en evenementen. Nieuw elan in de club van Blauw en Wit. En voor degenen die geen appelsap wisten te bemachtigen: niet getreurd, volgend jaar een nieuwe ronde!

De appelplukkers
Fotograaf
RKVV Wijnandia