Nieuwjaarsdag in Kerkrade, net even anders

Dit jaar steekt de gemeente Kerkrade Nieuwjaarsdag in een ander jasje. Om 13.00 uur vindt eerst de traditionele receptie in het Raadhuis plaats. Vanaf 14.45 uur zal het college van B&W aanwezig zijn buiten bij Brasserie Nieuw-Ehrenstein of de Botanische Tuin. Drie plekken om elkaar te ontmoeten en de beste wensen over te brengen.

"We ontmoeten onze inwoners graag in het raadhuis en op twee andere gezellige plekken in onze stad. Het is een pittige tijd, des te meer reden om elkaar te ontmoeten en met elkaar warmte en hoop te delen voor het nieuw jaar", geeft burgemeester Petra Dassen-Housen aan. "Daarnaast nodigen deze prachtige locaties uit om het jaar gezond te beginnen met een mooie wandeling. Gezondheid en vitaliteit is immers een speerpunt voor onze gemeente".

Een toost op het nieuwe jaar op drie plekken
Inwoners zijn van harte uitgenodigd op een van die drie plekken van een drankje en een oliebol te genieten. Op de buitenlocaties wordt warme chocomel, koffie, thee, water en glühwein geschonken. 
 

Mooie wandelroutes
De gemeente Kerkrade en de twee buitenlocaties bieden daarnaast vele mogelijkheden tot wandelen. Zo vindt u op de website van Beleef Kerkrade vele verschillende wandelingen die u in de Kerkraadse natuurgebieden kunt maken. Daarnaast biedt Brasserie Nieuw-Ehrenstein middels een QR-code een route voor een mooie wandeling door de Anstelvallei aan. In de Botanische Tuin is er tot slot de mogelijkheid om door de tuin te wandelen.

Het college van B&W zal op de volgende tijden aanwezig zijn op de drie locaties:
- Raadhuis, Markt 1: van 13.00 tot 14.30 uur
- Brasserie Nieuw-Ehrenstein, Nieuw-Erensteinerweg 5

- Botanische Tuin, Sint Hubertuslaan 74; 14.45-16.15 uur

Poster Nieuwjaarsdag
Fotograaf
Gemeente Kerkrade