CDA-raadslid Lisa Laumen uit Schimmert niet herkiesbaar

Huidig CDA-raadslid Lisa Laumen uit Schimmert laat weten niet beschikbaar te zijn voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022. Het jongste raadslid van de gemeenteraad in Beekdaelen geeft aan niet verder te zullen gaan wegens haar drukke werkzaamheden in Brussel.

Laumen: "Het was een mooie ervaring om me 3,5 jaar te hebben mogen inzetten voor de gemeenschap van Schimmert, waar ik vandaan kom en de nieuwe groene gemeente Beekdaelen. Het was niet altijd makkelijk, maar dat hoort bij de politiek en de dynamiek van een nieuwe herindelingsgemeente. Ik heb er veel van geleerd."

In het dagelijks leven is ze werkzaam als beleidsadviseur energie en volksgezondheid voor de fractie van de Europese Volkspartij in het Europees Parlement, waar ook het CDA onderdeel van uitmaakt. Laumen is in de Raad dan ook CDA-woordvoerder duurzaamheid en energietransitie en wist daarbij vaak ook de steun van de oppositie te krijgen. "Ik heb me hard gemaakt voor een gezonde balans tussen de uitvoering van ambitieuze klimaatdoelstellingen en het behoud van ons mooie landschap. Ik ben bijvoorbeeld erg trots op mijn initiatief om kostbare landbouwgrond zoveel mogelijk te ontzien zolang er slimmere initiatieven en lege geschikte daken zijn voor zonnepanelen." Het raadslid uit Schimmert was eerder werkzaam als medewerker van CDA-Europarlementatiër Esther de Lange uit Spaubeek.

Ze wenst Beekdaelen ook in de komende raadsperiode veel succes en een mooie duurzame toekomst toe.

Logo CDA