Waarschuwingsschot na vlucht uit hennepwoning

Op vrijdag 24 december omstreeks 18.25 uur krijgt de politie een melding van een verdachte situatie op de Marshallsingel in de Heerlense wijk Vrieheide.

Op de Marshallsingel zouden zich twee personen op straat bevinden die zich verdacht gedragen. Een van deze personen zou een vuurwapen bij zich hebben.  Beide personen zouden een woning  zijn binnen gegaan. De politie besluit een onderzoek in te stellen in de woning. In de woning treft de politie twee verdachten aan.

Een van de verdachten probeert de woning aan de achterzijde te verlaten. Deze verdachte werkt niet mee aan zijn aanhouding waardoor de politie genoodzaakt is een waarschuwingsschot te lossen. Daarna kan ook de deze verdachte worden aangehouden. Bij een onderzoek in de woning zijn twee hennepplantages aangetroffen. De hennepplantages worden ontmanteld. Er is niemand gewond geraakt. De verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau. De politie stelt een onderzoek in.

Er worden regelmatig hennepplantages in de regio opgerold. Op 23 november was het raak op de Wilhelminastraat in Brunssum. Op 10 augustus ontdekte de politie een hennepkwekerij met 2250 planten in Hulsberg. Op 24 november trof de politie in een opslagruimte aan de Wiebachstraat in Kerkrade goederen aan bestemd voor de aanleg van een hennepplantage. 

Hennep Aanpak Parkstad is een project dat op 1 juli 2019 gestart is en waarbij in een periode van 3 jaar álle bedrijfsmatige panden (loodsen, schuren, stallen, winkels) in Parkstad worden gecontroleerd op de aanwezigheid van hennepplantages of drugslabs.

Hennep
Fotograaf
Pixabay