Hulp bij installeren CoronaCheck-app

Het is in sommige gevallen geen eenvoudige klus: het aanvragen van de CoronaCheck-app of het uitprinten van de QR-code. Gemeente Kerkrade biedt hulp.

Wethouder Leo Jongen (maatschappelijke zorg): "Wij bieden hulp aan inwoners van Kerkrade die moeite hebben met de CoronaCheck-app of het uitprinten van de QR-code. Het is geen eenvoudig proces en ook niet iedereen is in het bezit van een smartphone, WIFI-verbinding of printer. Ook voor deze groep mensen moet het mogelijk zijn de QR-code aan te vragen, daarom zetten wij op diverse locaties vrijwilligers in".

Inwoners die graag hulp willen bij het installeren van de CoronaCheck-app of bij het opvragen en/of printen van een papieren QR-code, kunnen terecht bij Impuls of bij Bibliotheek Kerkrade. Inwoners die liever thuis hulp krijgen, kunnen via telefoonnummer 045-5456351 een afspraak maken met een vrijwillige ouderenadviseur.

De vrijwilligers van Impuls zijn aanwezig in ‘t Westhoes op maandag, dinsdag en donderdag van 10.00 tot 12.00 uur en in ‘t Sjevemethoes op dinsdag van 9.00 tot 10.00 uur.

Vanaf maandag 27 september a.s. kunnen inwoners voor hulp ook terecht bij de QR-helpdesk van Bibliotheek Kerkrade. Hier kan men ook terecht voor hulp bij het online inplannen van een vaccinatieafspraak.

Logo Gemeente Kerkrade