De la Vega ontvangt alsnog deel transfersom Roda-speler

Oud-eigenaar Mauricio García de la Vega krijgt volgens ZO-NWS alsnog een deel van de transfersom uitbetaald van de overstap van Jordy Croux van Roda naar de Japanse club Avispa Fukuoka. De la Vega werd in september 2019 door boze supporters tijdens de wedstrijd Roda-Sparta het stadion uitgezet.

Daarna volgden onderhandelingen op Kasteel Erenstein met Roda, De la Vega, gemeente Kerkrade en de KNVB. Er werd afgesproken dat de Mexicaan zou vertrekken, maar dat hij een deel van de transferopbrengsten van bepaalde spelers zou ontvangen.

In een interview met de NOS keek De la Vega terug op zijn turbulente tijd bij Roda. Hij had beloofd Roda er weer bovenop te helpen, maar uiteindelijk kwam hij niet met geld over de brug. De supporters die hem het stadion uitjoegen, werden uiteindelijk niet door het Openbaar Ministerie vervolgd. Het OM kwam tot de conclusie dat er geen strafbare feiten door de supporters waren gepleegd.

Opmerkelijk was dat De la Vega maandenlang rondliep in een kostuum van de ontslagen trainer Robert Molenaar, zo meldde Roda-directeur Martijn Wismans op L1 Radio. Tot grote verbazing van het Kerkraadse personeel liep De la Vega in het iets te grote pak rond. Martijn Wismans: "Het blijft een ongelooflijk verhaal. Ik heb dat ook maar vanaf de zijlijn meegekregen, omdat ik toen nog geen directeur was van Roda JC. Maar ik weet wel dat het pak nu weer in de kast hangt."

Logo Roda JC