Showband Corio verwelkomt leden bij voorbereiding WMC

Showband Corio (gevestigd in Hoensbroek, Mariarade) is een showband opgebouwd in fanfarebezetting en heeft de coronaperiode goed doorstaan. Mede te danken aan de enthousiaste leden en instructeurs én het bezit van een eigen repetitielokaal aan de Randweg 18 (ingang via de Jeugrubbenweg). Naast repeteren (op de woensdag van 20.00 tot 22.00 uur) wordt de band regelmatig gevraagd voor optredens in binnen- en buitenland waarbij zij deelneemt aan taptoes, bloemencorso’s, streetparades, enz.

Vanaf medio september start de vereniging met de voorbereidingen voor deelname aan het Wereld Muziek Concours 2022 te Kerkrade op het onderdeel marsparade. De marsparade is een mars met een showelement. In het verleden heeft deze deelname al menigmaal een gouden medaille opgeleverd.

Om het ledenaantal uit te breiden zijn we op zoek naar jou! We hebben nog plek op trompet, saxofoon, tuba en sousafoon. Maar ook voor snaredrum ben je van harte welkom. Bespeel jij een van deze instrumenten of heb je dat in het verleden gedaan en wil je deze hobby weer oppakken? Ook het lidmaatschap van harmonie, fanfare of schutterij is goed te combineren met de showband!

Voor geïnteresseerde slagwerkers wordt er op 9 oktober vanaf 15.00 uur een slagwerk-workshop / open repetitie gehouden onder leiding van David van der Heide (Pasveer Korps Leeuwarden). 
Daarnaast is op 20 november een blaaswerk workshop / open repetitie onder leiding van Frank Zijlstra (Advendo Sneek).

Showband Corio
Fotograaf
Showband Corio