Benefiet(s)tocht Toer de Toon haalt geld op voor kanker

Op zondag 26 september is het de hoogste tijd voor misschien wel de meest unieke en mooiste benefiet(s)tocht van Zuid-Limburg: Toer de Toon powered by Decathlon Kerkrade. We moesten hem twee keer eerder verschuiven, maar dat was het wachten waard! Wat maakt deze toertocht dan zo uniek? Er is zoveel keuze in toertochten in de regio. Alleen zijn ze vaak zo massaal en druk. Toer de Toon is de uitzondering op die regel. Het evenement is klein en intiem van opzet en zal dat ook blijven met maximaal 150 deelnemers.

Steun voor lokaal doel

Wat maakt Toer de Toon dan de mooiste? De tochten in Zuid-Limburg gaan veelal door hetzelfde prachtige landschap, ook al neem je de ongebaande paden. Dat is hier niet anders. Maar, bij welke ééndaagse toertocht in jouw eigen omgeving krijg je de kans om een lokaal doel te steunen dat zich inzet voor mensen die geraakt worden door kanker? Alleen bij Toer de Toon. De opbrengst van de benefiet(s)tocht gaat namelijk volledig naar Toon Hermans Huis Parkstad.

Voor iedereen toegankelijk

De Toer de Toon is, net als het Toon Hermans Huis Parkstad, voor iedereen toegankelijk. Zo zijn er een paar opties. Je kiest voor een ‘eine Ganse Toer’, een stevige en uitdagende route die helemaal is afgestemd op de sportieve toerfietser. Je bent namelijk helemaal in vorm na een zomer lang trainen.

Wil je gewoon lekker genieten van een mooie tocht en wil je het een beetje rustig aan doen? Dan rijd je mee met ‘nog bès waal eine Toer’, met minder kilometers, minder hoogtemeters, maar evenveel natuurschoon!

En met de variant ‘geweun lekker Toere’ denken we ook aan iedereen die gewoon een lekker tochtje wil maken. De naam zegt het al. Lekker even eruit, samen met het gezin. De tocht is namelijk geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.

Muziek en vertier

Geheel in de sfeer van de dag kan na de finish worden nagepraat onder het genot van een flesje SWETT Triple blond, een speciaalbier van de Heerlense racefietsenbouwer SWETT. Een triple is immers niet om op te fietsen maar om te drinken. En vanzelfsprekend is er muziek. Voor op de achtergrond of om mee te zingen!

Toon Hermans Huis Parkstad is tijdens de benefiet(s)tocht geopend. Je kunt voor of na de tocht terecht voor een rondleiding en kennismaken met de ondersteuning die het huis te bieden heeft voor mensen die geconfronteerd worden met kanker.
Kijk op de site voor meer informatie of volg Toer de Toon op Facebook voor de laatste up-dates. Zie ook: toonhermanshuisparkstad.nl

Toer de Toon
Fotograaf
Toon Hermans Huis Parkstad