17-jarige singer-songwriter Anouk Gerritsen lanceert single

Auteur
Hometown Studio Records

De Limburgse Anouk Gerritsen zingt pas 5 jaar en is 3 jaar geleden begonnen met gitaar spelen en het schrijven van haar eigen songs. Desalniettemin wist Anouk al heel snel dat dit haar roeping was! Vastberaden volgt zij het pad naar een professionele zangcarrière en uiteindelijk hoopt zij met haar eigen band op Pinkpop te staan! Vandaag zet zij haar eerste grote stap in de goede richting met de release van haar eerste single “Appreciate”!

De creatieve, in Susteren woonachtige Anouk volgt sinds vorig jaar een opleiding tot popmuzikant aan het VISTA college in Heerlen. Daarnaast heeft zij zangles van Diana Olierook bij de Hometown Studio Music Academy. Toen Anouk in de zangles haar zelfgeschreven song “Appreciate” liet horen en er ook nog eens bij vertelde dat ze het in slechts één avond geschreven had, was haar zangdocent direct onder de indruk van haar songwriterstalent en vond dat hier op professionele wijze iets mee gedaan moest worden! Samen met de studiomuzikanten en producer van Hometown Studio Records dook Anouk de studio in om het nummer verder uit te werken, met als resultaat de single die vandaag gepresenteerd wordt! Een vrolijke feel-good popsong, met een klein countryrandje!

Ondanks haar jonge leeftijd heeft Anouk al veel inspiratie voor het schrijven van haar songs: ”Mijn inspiratiebronnen zijn The Foo Fighters, Krezip en The Last Internationale. Ik schrijf popnummers over mijn leven. Ik hoop dat ik mensen kan inspireren met mijn muziek”, vertelt Anouk. Op dit moment treedt zij al regelmatig op tijdens bijvoorbeeld open podia en neemt zij deel aan trajecten van Kunstbende Limburg en Popsport. Sinds kort heeft zij een nieuwe band waar ze snel mee op het podium hoopt te staan! De single “Appreciate” van Anouk Gerritsen is te streamen en downloaden via alle reguliere portals. Klik hier om het nummer te luisteren op Spotify.

Anouk Gerritsen
Fotograaf
Lin Wouters