Toeristische brochure Sittard-Geleen gratis verkrijgbaar

Dit is Sittard-Geleen

Visit Zuid-Limburg heeft in samenwerking met de gemeente Sittard-Geleen de brochure ‘Dit is Sittard-Geleen’ ontwikkeld. De gratis brochure biedt de bezoeker een totaalbeeld van het toeristisch aanbod van Sittard-Geleen.

Auteur
Visit Zuid-Limburg
Fotograaf
Visit Zuid-Limburg

Gongfu-vereniging zet lessen online en buiten door

Gongfu

In deze vreemde tijd waarin iedereen met tal van beperkingen geconfronteerd wordt is dit voor ons als Gongfu-vereniging in Kerkrade niet anders. Wij kunnen al maanden niet meer terecht in de zaal om onze zo geliefde vechtkunst te beoefenen. Wij konden bij de pakken neer gaan zitten of proberen er iets van te maken. Wij hebben gekozen voor het laatste.

Auteur
Zhanshi Dao Gongfu Pai
Fotograaf
Zhanshi Dao Gongfu Pai

Tv-serie Plankenkoorts brengt creativiteit in huiskamer

Dans L1

De theaters zijn nog steeds gesloten vanwege de coronamaatregelen, maar ook Limburgse theatermakers zitten niet stil. Parkstad Limburg Theaters en L1 bieden een alternatief podium op televisie, zodat het grote publiek toch kan genieten van (delen uit) voorstellingen. Met de tv-serie Plankenkoorts wordt de creativiteit naar de huiskamer gebracht.

Auteur
L1
Fotograaf
L1

Tentoonstelling Landscape Works bij SCHUNCK Heerlen

Hans van Horssen

Op 26 mei opent SCHUNCK in Heerlen Landscape Works with Piet Oudolf and LOLA: In Search of Sharawadgi. Deze tentoonstelling over tuin- en landschapsarchitectuur laat werk zien van gerenommeerd tuinarchitect en plantenkweker Piet Oudolf en architectenbureau LOLA Landscape Architects. Aan de hand van uitvergrotingen van originele tekeningen, maquettes en (film)beeld laat de tentoonstelling een niet eerder vertoond perspectief zien op tuin- en landschapsarchitectuur.

Auteur
SCHUNCK
Fotograaf
Hans van Horssen

Aldi-filialen Brunssum en Voerendaal tijdelijk gesloten

Interieur vernieuwde ALDI

ALDI doet een aanscherping van de ANIKo (ALDI Nord Instore Konzept) formule. De discounter komt met duidelijke ACTIE-communicatie in de winkels, waarmee acties uit de folder in de filialen direct herkenbaar zijn. Daarnaast wordt de winkel door een aangepaste warenindeling en een nieuwe opstelling van de schappen overzichtelijker. Producten

Auteur
Aldi Nord
Fotograaf
Aldi Nord

Open Höfkes Dag tijdens Zomerfestival Voerendaal

Maquette

Op zondag 26 sept. vindt in Craubeek weer een Open Höfkes Dag plaats. Dan zijn vijf mooie achtertuinen open waarin van natuur, kunst en cultuur genoten kan worden. Dit is mede in het kader van het zomerfestival Voerendaal. Speciale atracties zijn een maquette van de Klimmense kerk en een Amerikaanse jeep uit WOII. Het feest duurt van 11 tot 17 uur en is gratis toegankelijk. Voor nadere info: vanak94@planet.nl  

Auteur
Hary van Aken
Fotograaf
Hary van Aken

Stilstaan bij vrijheid tijdens speciale Vrijheidsmaaltijd

Vrijheidsmaaltijd Limburg

We delen de grond waarop onze levens tot bloei komen. De aarde waarin wij onze herinneringen opslaan en nieuwe dromen planten. Zo divers als de gewassen van het Limburgse land, zijn jij en ik: de mensen die er een thuis vinden. Niet in een hokje te plaatsen, niet in een hoekje te duwen. Het product van onze streek.

Auteur
Vrijheidsmaaltijd Limburg
Fotograaf
Vrijheidsmaaltijd Limburg

124 ingezonden tips maken Roda-rotonde tot blikvanger

Nieuw ontwerp rotonde voor Parkstad Stadion

De rotonde bij het Parkstad Limburg Stadion wordt op basis van 124 tips en ideeën opnieuw ingericht. Pierre Vermeulen deed samen met wethouder Tim Weijers (Openbare Ruimte & Marketing) een oproep voor invulling van de rotonde en dat leidde tot maar liefst 124 reacties. “De poort naar het stadion en de hele Rodaboulevard verdienen een mooie herkenbare Kerkraadse entree voor de ruim 4 miljoen bezoekers per jaar.

Auteur
Gemeente Kerkrade
Fotograaf
Gemeente Kerkrade

Zonnebloem-vrijwilliger Theo Treuen ontvangt Koninklijke Onderscheiding

Lintje voor Theo Treuen

Theo Treuen heeft maandag 26 april een koninklijke onderscheiding mogen ontvangen uit handen van burgemeester Wil Houben van de gemeente Voerendaal. Vanwege de huidige coronamaatregelen is dit in kleine kring gebeurd in huize Treuen. De bedoeling was om Theo te verrassen in grotere kring tijdens een activiteit van de De Zonnebloem. 

Auteur
Nationale Vereniging de Zonnebloem
Fotograaf
Nationale Vereniging de Zonnebloem

Koninklijke Onderscheiding voor acht Brunssummers

Wilma van der Rijt, burgemeester van Brunssum

Op maandag 26 april 2021 ontvingen acht inwoners van Brunssum een koninklijke onderscheiding, bij gelegenheid van Koningsdag 2021. Zeven gedecoreerden werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau, één inwoner werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. De volgende personen (in alfabetische volgorde) werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Auteur
Gemeente Brunssum
Fotograaf
Gemeente Brunssum